Spletna stran uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiskov (Google Analytics).
Z nadaljno uporabo spletne strani ali klikom na Strinjam se, se strinjate z uporabo piškotkov.
Piškotki in njihova raba
Nov
29
2012

potopljeni bombnik Boeing B17

To letalo je bilo sestreljeno leta 1944 nad mariborom, a ga je pilot uspel privleči do hrvaškega otoka Vis, kjer je pilot uspešno pristal na vodi. Fotografijo je posnel podvodni fotograf Borut Furlan.

Objavil Marko Trebušak 29.11.2012 @ 10:37
Sep
20
2012

Konec poletja - čas za ponovno izdelavo fotografij

Poletna vročina je popustila in testi so pokazali, da je zopet prišel čas, ko je proces paladiotipije obvladljiv. Prejšnji teden sem tako naredil dve fotografiji za Dragana Arriglerja, ki ju lahko vidite v novi galeriji.

Objavil Marko Trebušak 20.9.2012 @ 09:59
Jul
29
2012

Dnevnik paladiotipije

Selitev v novi studio

Na področju paladiotipije se je letos dogajalo kar precej. Najprej sem studio zgodaj spomladi preselil v precej večji prostor. Premik iz kleti je pomenil, da imam vodo precej bližje, prostora je sedaj dovolj, tako da mi ni potrebno imeti računalnika v enem nadstropju osvetljevalne enote pa v drugem. Izdelava fotografij je na ta način postala precej prijetnejša. Po drugi strani pa sem odkril, da je bila v kleti temperatura precej bolj konstantna (v novem studiju bo potrebno montirati klimatsko napravo, če bom želel izdelovati fotografije poleti), poleg tega pa bo potrebno montirati senčila na treh oknih namesto na enem.

Objavil Blaž Kristan 29.7.2012 @ 21:06